Страхи, які заважають стати успішним

Нехай той, хто хоче насолоджуватися чудовим майбутнім, не витрачає дарма теперішнє! Стати успішним може кожен. Справа лише в тому, наскільки ти готовий подолати внутрішні перепони. Саме страхи, які живуть в нас, заважають бачити більше, діяти сміливіше, іти далі.

Франклін Рузвельт у першій промові на посаді президента США сказав: «Єдине, чого нам варто боятися, — це самого страху, безрозсудного, безликого, невиправданого жаху, що паралізує необхідні зусилля з перетворення відступу в наступ...»

Страхи виникають через накопичений життєвий досвід, недостатню впевненість в собі або з інших причин.

  1. Страх припуститися помилки. Але людина вчиться на помилках, і це одна з можливостей стати краще. Не варто боятися братися за складну задачу і боятися, що вирішити її не вдасться одразу. Робота над помилками робить складне простим і дає можливість рухатися далі.
  2. Боязко бути не таким, як усі. Але невже вам подобається нічим не вирізнятися від інших? Головне − бути собою, не втратити себе як особистість на догоду іншим. Якщо люди навколо вважають вас якимось не таким, то, може, у вашому оточенні просто не ті, хто поважає особистість?
  3. Мати власні принципи та цінності. Наші цінності та принципи можуть визначатися релігією, вихованням, накопиченим досвідом, і вони впливають на те, які вчинки ми робимо в житті. Але не слід забувати, що це саме притаманне й іншим людям. Якщо ви будете з повагою ставитися до принципів інших людей, то буде більше шансів, що до вашої думки теж прислухаються.
  4. Страх осуду з боку інших. Цього, як і помилок, не уникнути, і усвідомлення такого явища дає свободу.
  5. Довіритися своїй інтуїції. Саме вона може підказати правильне рішення, оскільки це відчуття розвивається під час накопичення життєвого досвіду.

Запам'ятаємо: страхи живуть більше у нашій свідомості, насправді заважаючи нам будувати кар'єру, сім'ю, просто насолоджуватися життям. І це триває стільки, скільки ми дозволимо.

Читайте также:

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
19.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^