Выделенное

Штучний інтелект: наше нове майбутнє чи загроза людству?

З виходом оновленої версії Chat GPT-4 почалася хвиля зацікавленості AI сервісами все більшою кількістю людей.

Глава SpaceX, Tesla та Twitter Ілон Маск, співзасновник Apple Стів Возняк і більше 1000 експертів з розвитку штучного інтелекту підписали відкритий лист, в якому закликали до шестимісячної паузи в розробках систем штучного інтелекту, потужніших, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4. Автори листа посилаються на потенційні ризики для людства.

У листі, випущеному некомерційним Інститутом майбутнього життя (Future of Life Institute) міститься заклик призупинити розробку просунутого ШІ, доки не будуть створені, впроваджені та перевірені незалежними експертами загальні протоколи безпеки для таких проектів.

З іншого боку, позиція Ілона Маска досить неоднозначна. Tesla використовує ШІ, а своего часу Ілон хотів очолити OpenAI, а пізніше оголосив про розробку власної системи, схожої на ChatGPT.

Думаю, що AI точно замінить багато професій. Я вже зараз замислююся, що потрібно взяти в команду людину, яка працюватиме як мінімум з чатом GPT та іншими сервісами.

Припускаю, що штучний інтелект замінить дизайнерів, інженерів, художників, копірайтерів, музикантів та багато інших професій. З іншого боку, це полегшує виконання багатьох завдань та прискорить строки реалізації. Важко оцінити, чого більше: переваг чи мінусів.

Так чи інакше, галузь AI дуже просунулася останнім часом. І хто може гарантувати, як розвиватимуться технології — чи зможе людство зберегти ефективний контроль над системами? Хоча є також думка, що поки машини не мають почуттів, вони не зможуть «хотіти» завдати шкоди людству, і ризику глобальних катастроф немає.

А що ви думаєте з цього приводу: штучний інтелект захопить світ чи стане корисним інструментом для людства?

Читайте также:

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
19.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^