Роль муніципалітету у реалізації стратегії smart city

Місто - живий організм, який постійно зростає. І кожного року, зі збільшенням кількості населення, зростає і потреба в ефективних сервісах, адаптації та відновленні існуючої інфраструктури та доступності до важливих для містян ресурсів.

Впровадження стратегії smart city дозволяє в короткі терміни оцінити проблематику кожного окремо взятого міста та використати ряд сервісів та дій, які в короткотерміновій перспективі роблять життя в місті кращим, безпечнішим та комфортнішим для його жителів.

Сама концепція smart city призначена для того, щоб знаходити оптимальні рішення для покращення життя в місті, базуючись на екологічних, соціальних економічних та культурних викликах. При цьому для їх вирішення використовуються сучасні технології та інновації.

У Києві впровадження smart city напрямку бере свій початок з утворення робочої групи з розробки проекту «Smart city» відповідним розпорядженням Київської міської державної адміністрації (КМДА) від 18 березня 2015 року. У результаті плідних обговорень, робоча група вирішила, що розумні зміни у столиці мають торкнутися, в першу чергу, житлово-комунальної сфери, міської безпеки, транспорту, медицини та електронного самоврядування.   

На сьогоднішній день, до переліку напрямків, що підтримуються ініціативою Kyiv Smart City, додався також напрям по підтримці та розвитку індустрій креативної економіки у нашому місті. Цей вибір досить легко пояснити. Інновації базуються на ідеях, а якщо вони працюють на благо міста, то це і є  smart city. 

Саме технологічне, інноваційне середовище дає серйозний поштовх до появи нових, унікальних проектів. В цифровому місті все відбувається швидше, якісніше та результативніше.

Варто пам’ятати, що smart city – це, насамперед, інструментарій. Це ті сервіси, що може використовувати кожен мешканець міста. Й, на сьогоднішній день, завданням Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій є створення максимальної кількості таких розумних сервісів. Сервісів, що дають можливість мешканцям Києва розвиватись та втілювати свої ідеї у рамках міста.   

Детальніше про діяльність Департаменту у напрямку розбудови розумного міста Київ ви зможете дізнатися вже 3 листопада на Kyiv Smart City Forum'17 - головній події країни, що присвячена тематиці smart city і використанню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в міській інфраструктурі.

Читайте также:

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
28.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^