Выделенное

Про долар, що вже пірнув під позначку 26 ₴/$

Курс долара пірнув під позначку 26 ₴/$. На міжбанку американця продають вже за 25.70. Досить неочікувано для багатьох українців, які після весняного зростання гривні переклалися в американську валюту. В очікуванні початку сезонного падіння гривні. Адже минулого року долар почав зростати ще в червні.

  • В чому причина зростання гривні?
  • Що буде з курсом далі?
  • Чи купляти зараз долари, щоб не втратити?

Такі запитання масово надходять до мене від друзів, знайомих, журналістів...

Коротко відповідаю.

❗️Основні причини зростання гривні дві

  1. Хороші ціни на світових ринках. Імпортний газ дешевий, а експортна залізна руда - дорога. Витрачаємо на імпорт менше, а за експорт отримуємо більше. Валюта припливає в країну.
  2. Іноземці розпробували наші ОВДП - державні облігації України. Інвестори вважають їх вигідними та надійними. Щотижня десятки, а то й сотні мільйонів доларів заходять в країну. З початку року понад $2 млрд коштів іноземців.

⁉️ Ніхто не знає, що буде далі. Національний банк України не втручається в тренд. Хоча, на мою думку, варто було би більше доларів викуповувати в золотовалютні резерви без посилення гривні.

Особливості цього року - іноземці купляють ”довгі” папери, з погашенням за 2-3-5 років. Звісно, це не значить, що нерезиденти не зможуть достроково їх продати і втекти з України. Проте, якщо не буде великої кризи - не втечуть. Надто хороші прибутки вони отримують.

Якщо ж іноземці почнуть виводити кошти закордон, Нацбанк зможе задовільнити їхні потреби у валюті без катастрофічного падіння гривні.

‼️Диверсифікація - правило інвестора #1

Повторюю це знову і знову! Не вкладайте всі свої кошти в одну валюту. Розкладіть по різних кошиках. Наприклад, половину в гривневі активи (депозити та ОВДП), половину - у валюту (депозити та іноземні акції).

65533860 2508216302788256 8038746810245709824 n

222

Читайте также:

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
28.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^