Національний банк України знизив облікову ставку на 1% до 15,5: Це добрі новини

Чому?Тому, що ринок та міжнародні та українські аналітки очікували зниження на 0,5%. Більше зниження означає що НБУ вважає українську економіку більш здоровою ніж раніше прогнозувалось. Інфляція стає меншою і це відбувається швидше.

Ця гарна новина погоджується з позитивним переглядом прогнозів економічного зростання цього та наступного років. Наприклад, Мінекономіки та Світовий Банк нещодавно підвищило прогноз економічного зростання до 3,7% наступного року.

В середньому країни нашої групи в прогнозі Світового банку мають прогноз зростання на 1,8%. Тобто в умовах коли економіки світу уповільнюються, ми прискорюємось, а НБУ бачить що це прискорення виправдане.

НБУ приймає свої рішення повністю незалежно від уряду, парламенту, та офісу президента. У мене, наприклад, не було розмови з НБУ про те яку ставку вони планують, хоч я і маю там багато знайомих і працював в Раді НБУ.

Якщо все буде продовжуватись розвиватись по гарному сценарію, то НБУ прогнозує зниження ставки до 8-9% до кінця наступного року.  

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
28.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^