Корупціонер та антикорупціонер: де різниця?

Бачу, треба ще раз написати простими словами, чим корупціонер відрізняється від антикорупціонера, бо не всі розуміють різницю. Якщо корупціонер має будинок і машину, антикорупціонер має будинок і машину, то яка ж різниця? Виходить, її нема!

Розберемо простіший випадок, коли антикорупціонер живе на грантові кошти, бо саме цей випадок страшенно турбує більшість населення. Отже, американці та європейці дають Україні гроші на розвиток і щиро зацікавлені в тому, щоб їхні гроші не розкрадалися. Для того вони поставили людей, яким довіряють, і платять їм за це. Це їхні гроші, і вони їх витрачають так, як бажають, і дають тим, кому бажають, і моєї чи вашої точки зору чи дозволу при цьому не питають. Якщо їх не задовольняє рівень прозорості, звітності чи якість роботи, то вони цій людині чи організації більше грошей не дають. Якщо вони заявляють, що все гаразд, і продовжують платити, значить, їх все влаштовує.

Треба навчитися рахувати гроші у своїй кишені, а не в чужій. Це ознака дорослості. Ви не можете прийти з вулиці до роботодавця і вказувати йому, скільки і як він має платити своїм робітникам. Він вас відправить на три букви і буде правий.

Другий випадок, коли антикорупціонер не отримує грантових грошей. Це означає, що він/вона десь працює, а громадською роботою займається у вільний час. Яким чином ця людина заробляє гроші у робочий час у приватному секторі, це її особиста справа, чи не так? Якщо це кваліфікований фахівець, то отримує високу зарплату, і це нормально, чи не так? З якого біса обов’язково треба бути бідним, непрофесійним і не здатним до роботи?

Натомість корупціонер краде ВАШІ гроші. Це ви його найняли як платник податків і громадянин. Це ваші гроші, а не гроші американців чи європейців. Здається, ваші гроші повинні вас хвилювати більше, чи не так? Якщо це не так, то не питайте, чому у вас мало грошей. Відповідь буде простою: тому що ваші гроші вас хвилюють менше, ніж чужі.

Допомагаючи корупціонерам пригноблювати антикорупціонерів (навіть однією лише моральною підтримкою цього процесу, навіть лише одним дитячим нерозумінням суті питання), ви допомагаєте корупціонерам розкрадати гроші платників податків та іноземних донорів, які вони дають на розвиток України.

Підкреслюю: в цих нотатках не йдеться про якихось конкретних осіб, бо завжди можуть бути виключення. Йдеться про принцип, а він непорушний: корупціонер краде ваші гроші, антикорупціонер хапає його за руку, а ви стаєте або на один бік, або на інший. Вирішувати вам. Пізніше додана примітка: В даному контексті слово "антикорупціонер" вживається у значенні "громадський активіст, що займається антикорупційною діяльністю". Державні службовці, що працюють у спеціалізованих антикорупційних органах, а також політики -- це інші категорії.

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
28.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^