Коли «Митці» - Руйнівники

Історія всім знайома до болю. Махінації з майном людей, некомпетентне управління і вседозволеність деяких чиновників стали нормою під час незалежності країни. Правда, зараз звертаючи увагу громадськості, багато питань можна зрушити з мертвої точки і моя стаття переслідує саме цю ціль.

Переходячи до суті питання - всім відомий комплекс ЖК "Митець", який розташований за адресою Щорса № 32а, № 32б, № 32в, № 32г. Але далеко не усі знають, що там відбувається під управлінням ТОВ "ЖЕП Щорса 32". 10 років некваліфікованого управління; тримісячні борги з виплатою зарплати працівникам; відключення газу строком на 6 місяців – все це передувало зникненню 3 млн. грн. Як це можливо - відключити опалення тисячам мешканців, а з них 235 дітей! На території більш ніж 160000 м²! Також на такій величезній території сьогодні не працює обслуговуючий персонал. Завдяки спільним діям КГГА і власників котлів, опалення все ж поновили.

За усіма цими недобросовісними справами стоять колишні акціонери ЖК «Митець», а диригентом виступив Михайло Мацієвський - голова правління ЗАТ "Митець". Михайло Мацієвський вже не займає цю посаду, проте, сподіваємося, він не уникне слідства і відповідальності. Нам залишається лише чекати на результати реагування правоохоронних органів.

Як приклад, раніше ТОВ "ЖЕП Щорса 32" існувало під управлінням дітей тих самих власників ЖК "Митець". Діти, які навіть не здогадуються, як керувати таким об'єктом, а звідси і результат - заборгованості по зарплаті працівникам комплексу і відверте не якісне управління!

На дітях управлінський "геній" Мацієвського не вичерпався. Оскільки він вирішив "рятувати" ситуацію (а, по суті, просто зняти з себе відповідальність) запросивши на посаду керівника горе-менеджера Андрія Абрашкіна. Ким є Абрашкін і які були передумови йому довірити всі керівні важелі компанії – розберуться правоохоронці. Проте він отримав абсолютну владу у даній структурі. В результаті діяльності Абрашкіна зникли 3 млн. грн, якими мешканці квартир розрахувалися за послуги ЖКГ. Чи могло це відбутися без узгодження з Михайлом Мацієвським? Відповідь напрошується сама, але ми не прокурори, не судді і не слідчі, залишимо це питання їм.

Нечесні і брудні схеми ЖК «Митець» живуть завдяки Мацієвському, Христенко, Абрашкіну і Перепьолкіної. Якщо про Мацієвського і Абрашкіна вже згадували, то Христенко і Перепьолкіна - це артисти, які заслуговують на особливу увагу. Пан Христенко - колишній слідчий міліції, звільнений з органів, але також він є і зятем пані Віри Невідничої, яка входила до керівництва ЖК «Митець». Щодо управлінських здібностей Христенка можна здогадатися. Очевидно, що для нього не було великою відповідальністю керувати комплексом на 2000 мешканців. Тут з’являється Олена Перепьолкіна, (її запросив на роботу саме Христенко), яка також не мала солідного досвіду на керуючий посаді. В першу чергу, вона звільнила працівників, яким ТОВ «ЖЕП Щорса 32»  заборгувало заробітну плату за 3 місяці. Під керівництвом цих артистів будинок заборгував понад 10 млн. грн. за послуги ЖКГ. Як мешканці ЖК «Митець» можуть довіряти ТОВ «ЖЕП Щорса 32», адже квітучий в минулому комплекс занепадає.

Якщо ми ознайомимося з біографіями вищезгаданих людей, в голові з'явиться чітко промальовував і осучаснений образ Остапа Бендера. В Україні симбіоз комерційних і окремих чиновницьких структур - стара технологія, яка була освоєна ще на початку дев'яностих років минулого століття. Але нам здавалося, що часи, коли можна так відверто обкрадати своїх же співгромадян, вже давно пройшли. 21 століття давно настало, але тільки не у нас. Старі схеми, описані в "Золотому теляті", на жаль, прекрасно працюють і в наші дні.

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
28.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^