Доларовий потік в Україну посилюється

Сприятливі для нашої економіки світові ціни на експортну продукцію (руда, чорні метали, агропродукція), зростаючі перекази заробітчан, очікуваний рекордний урожай, …

Навіть фактична відмова МВФ надати черговий транш ~$700 млн до вересня перестала турбувати гравців валютного ринку. Україна легко змогла залучити $500 млн через випуск євробондів. Все більш реалістичним виглядає отримання нашою країною подарунку у розмірі $2 млрд 700 млн від Міжнародного валютного фонду протягом двох місяців.

Так виглядає, що Україна не матиме серйозних проблем з рекордною виплатою валютних боргів у вересні. Цьому сприяє значне перевиконання планів збору доходів бюджету - за перше півріччя надійшло на ~₴23.7 млрд більше очікуваних. Безумовно, однією з основних причин таких рекордів стало зростання цін. Річна інфляція наразі становить близько 10%. Гривня швидко укріплюється. Нацбанк не захотів утримувати курс долара вище знакової позначки 27 ₴/$. Сьогодні на міжбанку вже 26.85 ₴/$. Що далі?

Думаю, що в найближчі місяці курс долара коливатиметься в діапазоні 26.5 - 27.5 ₴/$, ближче до нижнього краю. Проти більш суттєвого посилення гривні гратимуть Мінфін (бо впадуть доходи бюджету) та традиційно впливові експортери.

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
19.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^